Zaposlitveni sejmi

Zaposlitveni (karierni) sejmi

 

Zaposlitveni oz. karierni sejmi so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev razstavljalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času.

 

Karierni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa je za tovrstne prireditve Moje delo.com trendsetter v našem prostoru. Tudi letos bo Moje delo organiziralo največji karierni dogodek leta pri nas – karierni sejem Kariera 08, in sicer 26. in 27. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer boste imeli priložnost srečati nad 100 top slovenskih delodajalcev. Za več informacij o kariernem sejmu Kariera 08 si poglejte uradno spletno stran sejma http://www.kariernisejem.com/.

 

Kakšne so koristi obiska kariernega sejma?

Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj – na kariernem sejmu pa so kadroviki zbrani ravno z namenom, da vas srečajo. Na njem lahko v enem dnevu spoznate toliko kadrovikov (in drugih sodelavcev) različnih uveljavljenih podjetij, kot jim morda ne bi mogli zbrati v vsem letu. Poleg tega je na kariernih sejmih vedno prisotnih veliko delodajalcev, ki iščejo ravno mlade iskalce prve zaposlitve, perspektivne diplomante in študente z absolventskim stažem.

 

Kadrovik plača, da se lahko na sejmu sreča z vami. Za sejme pripravijo posebne CV-vprašalnike, predstavitvene brošure, v njihovem interesu je, da srečajo čim več primernih kandidatov. Vse, kar morate vi pri tem narediti, je, da se predhodno primerno pripravite, se pozanimate, katera podjetja iščejo mlade kadre vašega poklicnega profila, pravočasno pridete na sejem, izberete stojnice, kjer so za vas zanimivi delodajalci, in pristopite do osebja ob njih.

 

Karierni sejmi so zelo koristni za mlade

Na sejmu Kariera 08 bo 100 uveljavljenih delodajalcev! Ali si lahko privoščite, da zamudite takšno priložnost, ko lahko v enem dnevu srečate toliko delodajalcev, kot jih skupaj ne bi mogli več let?

 

(Damjan Palčič)

 

Si našel-a iskano informacijo?

X