Prilagoditi CV zaposlitvenemu oglasu

Znate prilagoditi svoj življenjepis zaposlitvenemu oglasu? 

Karierni svetovalci izpostavljajo pomen, da svoj življenjepis prilagodite zaposlitvenemu oglasu in da  to lahko naredite s ključnimi izrazi, ki jih bodo kadroviki nezavedno opazili. Kako to narediti in kaj to pomeni?


Besede ključnega pomena

Največkrat pomeni, da je potrebno v vaš življenjepis dodati kakšen glagol akcije. To so lahko: oblikovati, urediti, diagnosticirati, zaključiti. Takšni glagoli vsebujejo pomembno zaključno točko dejanja, kar pomeni, da ste pri svojem delu dosegli nek cilj.  Še vedno pa ne veste, kako te besede uporabiti. Opisi delovnih mest običajno neposredno ne vključujejo takšnih zaključkov, v njih pa lahko najdete besede, ki so ključnega pomena oz. se povezujejo s temi glagoli in ki jih bodo kadroviki opazili, če bodo še posebej izpostavljene. Če bi jih neposredno vprašali, kateri so tisti glagoli oz. besede, ki jih iščejo v življenjepisu, bi vam to težko povedali in opisali, a lahko stavimo, da te skupine besed so pomembne in ključne pri izboru dobrih kandidatov v prvem krogu.

 

Najpogostejše besede

Katere so najpogostejše besede, ki jih je pametno vključiti? To so: marketing, usposabljati, določati, sodelovati, klicati, stremeti, pomagati, dosegati, oblikovati, izvajati, implementacija, reševati, zmagovati, prodajati, vključevati, razvijati, uporabljati, voditi, rasti, graditi, svetovati in pogajati se.
 
Zapomnite si, to so samo nekateri izbrani izrazi iz vseh področij. Zanimivo je, da se ta seznam zdi zelo podoben nasvetom za pisanje življenjepisa. Kaj lahko iz tega sklepamo? Izkoristite vsebino oglasa in prilagodite svoj življenjepis zahtevanemu delovnemu mestu – ker prav to, kar v vašem življenjepisu piše, iščejo.

 

Kako iščejo kadroviki in zaposlovalci 

Velja pa omeniti še eno prednost tako pripravljenih življenjepisov. Kadroviki si velikokrat olajšajo delo z bazami kandidatov, ki jih najdejo na zaposlitvenih portalih in kadrovskih agencijah. Ker je vse življenjepise nemogoče pregledati, uporabijo brskalnike, v katere vpišejo ključne besede. Več ključnih besed, kot jih boste uporabili, večja je verjetnost, da padete v oči kadroviku in vas jutri pokliče na kratek zaposlitveni intervju. Bodite opazni, uporabite ključne izraze!

Si našel-a iskano informacijo?

X