Neformalno pridobljene izkušnje so zakon

(Alenka Blazinšek, strokovna vodja Zavoda Nefiks)

foto: Matej Pušnik

S pomočjo pridobivanja dodatnih znanj oziroma kompetenc v okviru neformalnega  izobraževanja lažje pridemo do redne zaposlitve.

Ključni poudarki delavnice:

  • Postaviti si karierni cilj, ki ga želijo udeleženci doseči.
  • S pomočjo izvajalke razmišljati, kje, na kakšen način, čim bolj poceni (ali celo zastonj) in učinkovito razvijati dodatne kompetence.
  • Narediti načrt, kako doseči karierni cilj.

Kako prepričati delodajalca z neformalno pridobljenimi izkušnjami in na kakšen način jih predstaviti, sta bila vprašanja s katerima smo začeli pogovor na delavnici.

Alenka Blazinšek iz Zavoda Nefiks je povedala, da to ni težko, če smo se pridobivanja neformalnih izkušenj lotili proaktivno. To pomeni, da se je, med drugim, potrebno udeleževati dogodkov, ki so povezani z željenim področjem dela. Udeležba na dogodkih mora biti ciljno usmerjena v to, da oseba pusti vtis in ne samo vizitke ali CV-ja.

Udeleženko je zanimalo, kako se lahko vključi kot prostovoljka.

Predavateljica je povedala, da je potrebno pred vključitvijo točno določiti cilj in namen vključitve. Skozi prostovoljstvo lahko izrazimo tudi naše interese. Kot primer je navedla, da lahko nekdo, ki obiskuje pevski zbor, tam spozna bodočega delodajalca ali ga nekdo od pevskih kolegov priporoči kot ustreznega kandidata.

Za boljšo predstavo je predavateljica predstavila hipotetični primer. Kako lahko študent nemščine, preko pridobljenih neformalnih izkušenj, postane vodja kongresnega turizma.

Ugotovitve so šle v smeri, da k temu pripomorejo aktivnosti, kot so:

  • Izkušnje, pridobljene z delom hostese (morda kasnejši prevzem celotne organizacije vodenja hostes).
  • Aktiven član društva (podajanje idej, organizacija dogodkov).
  • Opravljen tečaj retorike (pridobitev komunikacijskih veščin).
  • Brezplačna izobraževanja (v okviru nevladnih organizacij, ki brezplačna izobraževanja organizirajo).

Si našel-a iskano informacijo?

X