Ukrepi zaradi koronavirusa

Delamo po ustaljenem delovniku.

Glede na razmere v povezavi s koronavirusom prosimo, da do nadaljnjega, upoštevaš naslednje ukrepe:

  • Za urejanje vsega v zvezi s študentskim delom (naročilo napotnic, pregledovanje prostih del, preverjanje zaslužkov ...) uporabi spletno e-poslovalnico
  • Če bi rad/a vzpostavil kontakt z nami, te prosimo, da nam pišeš ali nas pokličeš v eno od naših poslovalnic, ki so odprte do 15.ure.

Na takšen način želimo zavarovati zdravje vseh in preprečiti širjenje bolezni.

Kaj v tem obdobju narediti v zvezi z opravljanjem tvojega dela? 

Zavedamo se, da upad prometa in naročil ne vpliva samo na podjetja, ampak tudi na vas dijake in študente, ki lahko ostanete brez mesečnega prihodka.

Ker takega nenadnega vpliva na gospodarstvo ni nihče pričakoval, vam lahko samo svetujemo, kako ravnati v naslednjih tednih:

  • V primeru, da delo, ki ga opravljaš, lahko delaš od doma, se skušaj z delodajalcem dogovoriti, da ti omogoči začasno delo od doma
  • Če ti delodajalec odpove delo, ki ga trenutno opravljaš, preglej trenutno ponudbo prostih delovnih mest in si za to obdobje izberi drugo delo 
  • Glede na to, da so zaprti tudi vrtci in šole in če te veseli tovrstno delo, se pozanimaj pri znancih in prijateljih, če bi lahko pazil/a na njihove otroke. Za tovrstno delo se lahko prijaviš tudi v sistem Mynanny.

Razsežnost virusa pušča posledice na vseh področjih in študentsko delo je eno izmed njih. Vsi skupaj upamo, da bomo iz situacije prišli čim prej z najmanjšimi možnimi posledicami.  

Nazaj

Si našel-a iskano informacijo?

X