Ugodnejše potovanje po Evropi za študente

vpiši kodo in priznajo ti 10 % popust

Kateri božični sejem te bo očaral letos?

Začenja se najlepši čas v letu. December je mesec, ko se vse blešči, zaradi darilc, srečanj s prijatelji in tudi kuhanega vina pa nam je pri srcu nekoliko topleje. Je tudi zate to čas, v katerem potuješ predvsem zato, da uživaš v praznično okrašenih mestih, prisrčnih drobnarijah in okusni hrani s sejemskih stojnic? Že veš, kam se boš odpravil letos? 

Božični sejmi so tisto, kar naredi praznike še kanček bolj vesele. Na ulice in trge privabijo ljudi, s tem pa mesto oživi. Povsod lučke in na vsakem koraku slastni piškoti. Če se zvezde poravnajo, z neba pade tudi kakšna snežinka in občutek imaš, da si se znašel v pravljici. Če želiš potovanje združiti s kančkom praznične čarovnije, preveri, v katera mesta te Nomago odpelje z udobnim in sodobnim InterCity avtobusom. Nanj lahko vstopiš na Bledu, v Ljubljani, Mariboru ali Šempetru pri Gorici. 

Dunaj 

Avstrijska prestolnica je očarljiva in polna dogajanja v vseh letnih časih, a prva nagrada gre zagotovo zimi. Dunaj je s številnimi prijetnimi in udobnimi kavarnicami, priznanimi muzeji in božičnimi sejmi preprosto čaroben. Od sredine novembra do božiča ob sprehodu po dunajskih ulicah diši punč, praznično pecivo in praženi mandlji. Prvi božični sejem je bil na Dunaju že leta 1298, danes pa lahko tam izbiraš kar med 20 sejemskimi prizorišči, ki ponujajo predvsem prikupna darila in poslastice, ob katerih se ti cedijo sline. Če bi rad doživel nekaj posebnega, si lahko mesto ogledaš s panoramskega kolesa. 

Salzburg

Na salzburškem božičnem sejmu praznično vzdušje pričarajo predvsem s petjem. Si vedel, da je ena najbolj znanih božičnih pesmi, Tiha noč, nastala v Oberndorfu pri Salzburgu? Prvi božični sejem so tu priredili v 15. stoletju, sejem, kakršnega poznamo danes, pa je tradicija od leta 1974. Nekaj posebnega so predvsem lučke, ki so razpete nad sejmom in tako ustvarjajo pravljičen vtis zvezdnatega neba. Med dogodke, ki jih ne smeš zamuditi, zagotovo sodi adventni godbeni koncert. 

Gradec

V Gradcu so vsi božični sejmi precej blizu drug drugega, tako da se lahko med njimi kar sprehodiš. Ko boš šel mimo mestne hiše, ne spreglej ogromnega adventnega koledarja na njeni fasadi! Paša za oči bo tudi ledena skulptura, ki jo boš našel na renesančnem dvorišču (Landhaushof) v bližini mestne hiše. Lokalna specialiteta je »Feuerzangenbowle«– flambirana mešanica vina in ruma, tako da je skrb, da te bo na tem sejmu zazeblo, zagotovo odveč. 

Zagreb

Eden od božičnih sejmov, ki jih preprosto moraš obiskati, je zagotovo tisti v Zagrebu. Kar trikrat zaporedoma je namreč prejel laskavi naziv za najboljši božični sejem v Evropi! Tam lahko drsaš, greš na koncert ali pa uživaš v stojnicah s hrano in izdelki tradicionalnih obrti. Ampak kaj je torej tisto, zaradi česar je sejem v Zagrebu tako poseben? Pravzaprav tam ni nobene izstopajoče atrakcije, zaradi katere bi se sejem bistveno razlikoval od drugih. A gneče je običajno nekoliko tam manj, pa tudi cene so bolj dostopne. Zagreb prepriča z ljubkostjo in prijaznimi ljudmi, božični duh pa je med sprehodom po mestu čutiti prav na vsakem koraku. 

Kaj še čakaš? Pokliči prijatelje in pravočasno rezervirajte letošnje praznično pohajkovanje! Da se je odhodu še težje upreti, kot študent z uporabo promo kode ESERVIS10, ki velja do konca letošnjega leta, potuješ ugodnejše – 10 odstotkov ceneje! Na katerem sejmu se vidimo?

OBIŠČI BOŽIČNI SEJEM.

Nazaj

Si našel-a iskano informacijo?

X