Mega nagradna igra

Poteguj se za najem avtomobila Fiat 500 in preberi, zakaj je dobro skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje


NE POZABI NA SVOJO ZDRAVSTVENO VARNOST!

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna želi obvestiti vse tiste, ki bodo izgubili status študenta ali dijaka, se prijavili na zavodu za zaposlovanje ali se prvič zaposlili, da bodo tako postali zavezanci za plačevanje doplačil k zdravstvenim storitvam. Novela zakona o zdravstvenem zavarovanju pa prinaša spremembo za vse študente po dopolnjenem 26. letu starosti, ki si morajo, ne glede na status, sami urediti obvezno zdravstveno zavarovanje (kot občani). Ker pa obvezno zdravstveno zavarovanje stroškov zdravstvenih storitev ne krije v celoti, priporočamo, da si uredijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Mladim, ki postanejo zavezanci za doplačevanje zdravstvenih storitev, svetujemo pravočasno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ȉe zavarovanja ne sklenejo v enem mesecu od ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja, bo, skladno z zakonom, zanje veljala trimesečna čakalna doba. To pomeni, da bo zavarovanec tri mesece od sklenitve dopolnilnega zavarovanja ob obisku zdravnika še vedno sam kril delež stroškov zdravstvenih storitev, ki bi sicer bili pokriti z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Ȉakalne dobe ni, če oseba sklene zavarovanje v roku enega meseca od dne, ko postane zavezanec za doplačevanje k zdravstvenim storitvam. Običajno je to po prekinjenem ali zaključenem šolanju, s pričetkom redne zaposlitve ali pa takrat, ko dopolni 26 let.

Zakon predvideva tudi poviševanje premije za tri odstotke za vsako nezavarovano leto. Zato še toliko bolj priporočamo pravočasno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

V Vzajemni so za mlade pripravili poseben paket VzajemnaMladi, ki vključuje:

  • dopolnilno zdravstveno zavarovanje VzajemnaZdravje,
  • darilo (bon v vrednosti 20 EUR za ostala zavarovanja Vzajemne, majica Vzajemne),
  • ugodnosti za zavarovance Vzajemne.


Paket VzajemnaMladi lahko sklenete do 31. 12. 2008 v vseh Vzajemninih poslovalnicah, preko klicnega centra na brezplačni telefonski številki 080 20 60, poiščite obrazce na info točkah Vzajemne in jih pošljite po pošti, pri sklenitvi zavarovanja preko http://www.vzajemna-mladi.si/ pa nudimo najvišji zakonsko dovoljeni 3-odstotni popust.

Višina premije je v okviru posamezne zavarovalnice enotna ne glede na spol, starost in zdravstveno stanje osebe. Pri Vzajemni je premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje najnižja, mesečna premija tako znaša 21,75 EUR. Letna premija ob enkratnem plačilu pa znaša 253,18 EUR in že vključuje 3-odstotni popust.

V času akcije so na Vzajemni pripravili tudi Mega nagradno igro, ki traja od 10. 9. 2008 do 31. 12. 2008. Glavna nagrada je 6-mesečni najem avtomobila Fiat 500, v skladu za nagrade pa je tudi tečaj potapljanja za dve osebi, dnevna smučarska vozovnica za dve osebi, zavarovanja iz ponudbe Vzajemne in vrsta manjših nagrad. Vsi, ki bodo želeli sodelovati, najdejo kupone in pravila v poslovalnicah Vzajemne in na http://www.vzajemna-mladi.si/.

ZDRAVJE JE NEPRECENLJIVA VREDNOTA NAS VSEH, ZATO GA VARUJMO IN SKRBIMO ZANJ.

Nazaj

Si našel-a iskano informacijo?

X