Nepomembne info

Česa delodajalec v vaših dokumentih ne želi videti?

 

Dokumenti, ki jih pošiljamo kadrovniku, so namenjeni enemu cilju – pridobitvi osebnega srečanja. Predstavljajte si, da ste izkušen tržnik. Ta bo svoji potencialni stranki poslal zgolj informacije, ki jo bodo pripravile do tega, da ga sprejme na sestanek. Na srečanju »v živo« pa bo dober tržnik predstavil vse, kar stranko o produktu zanima.

 

Tudi vi ste tržnik, prodajate storitev (izdelek), ki ga najbolj poznate – prodajate sebe. Svojo stranko (kadrovika) želite s svojo ponudbo (spremnim pismom, z življenjepisom) pripraviti do tega, da vas sreča »v živo«. V tem članku boste našli nekaj najpogostejših napak, ki iskalce stanejo dobrega prvega vtisa pri kadrovikih.

 

Ne pozabite napisati kratkega povzetka svojih sposobnosti in znanj.

Oseba, ki bere vašo prestavitev, potrebuje hiter pregled tega, kaj znate in kaj ste dosegli – pričakuje vaš zaposlitveni profil.

 

Nikar ne dovolite, da slaba slovnica uniči vašo zaposlitveno prijavo.

Nihče ne bo zaposlil kandidata z napol pismeno prijavo, zato sleng, žargon in pravopisne napake ne sodijo v vaše prijavne dokumente.

 

Ne pošiljajte splošnega življenjepisa vsem delodajalcem.

Vzemite si čas, da raziščete delodajalčevo organizacijo, nato pa temu primerno preuredite vsako pisno prošnjo. Z raziskavo boste lahko ugotovili, kakšnega kandidata podjetje pravzaprav išče, in temu primerno oblikovali svoj življenjepis glede na namen.

 

Ne uporabljajte neprimernih kontaktnih e-naslovov.

[email protected] je mogoče vabljiv naslov za prijavo na zmenkarske portale, pri kadrovikih (kadrovicah) pa ne bo pustil najboljšega vtisa.

 

Ne bodite egoisti.

V svojem življenjepisu ali spremnem pismu ne pišite samo golih podatkov o sebi. Kadrovik ima problem, to je prazno delovno mesto, ki hromi delo njegovega podjetja. Potrebuje rešitev tega problema. Vaš življenjepis mora podajati rešitev kadrovikovega problema – z vašimi znanji in sposobnostmi seveda.

 

Ne uporabljajte dolgih povedi.

Kadrovik ni leposlovno razpoložen, od predolgih povedi ga bo zelo verjetno bolela glava. Če želite v eni povedi povedati veliko, uporabite odstavke. Seveda upoštevajte, da bodo odstavki kratke zaključene misli in ne nedokončane (ali dokončane) povedi.

 

Ne navajajte neresničnih dejstev.

Če na intervju pridete zaradi neresničnih podatkov v svojem življenjepisu, vas bo delodajalec kaj hitro »razkril«; s tem si boste uničili možnosti za kakšen drug položaj v tem podjetju. Četudi ne ustrezate vsem zahtevam, ki jih postavlja delodajalec, vztrajajte pri resničnih dejstvih in poudarite svoje največje prednosti ob razpisanem delovnem mestu.

 

Ne spuščajte se v podrobnosti.

Namen življenjepisa in spremnega pisma je pridobitev zaposlitvenega intervjuja. Na njem boste imeli možnost pojasniti vse, kar ste omenili v poslanih dokumentih.

 

Nikoli ne znate vsega.

Ni vam treba predstaviti vseh svojih delovnih izkušenj, tudi če ste zelo izkušen kandidat. Predstavite le najbolj relevantne za delovno mesto.

 

Ne pišite o svojih odgovornostih, pišite o svojih uspehih.

Sodelovanje pri pripravi nove proizvodne linije lahko pomeni, da ste vodili projekt, razvili izboljšave linije, s katero je podjetje prihranilo 125 tisoč evrov, ali nosili kavo drugim sodelavcem tima. Ne pišite o uspehu tima/podjetja, v katerem ste delali. Osredotočite se na svoje uspehe.

 

Ni nujno, da je vaš življenjepis na eni strani.

Preglednost naj bo v službi števila strani. Ni tako pomembno, da vse vaše relevantne informacije »zbašete« na eno stran. Bolj je pomembno to, da je življenjepis pregleden, lahek za branje.

 

Naj življenjepis ne bo nepregleden epski spis.

Življenjepis je faktografski dokument, zato združite sorodne podatke v isti odstavek in te razporedite tako, da se logično nanašajo drug na drugega. Izogibajte se »nakladanju«, vsaka informacija, ki jo navedete v življenjepisu, naj ima uporabno vrednost za delodajalca. Uporabljajte odstavke, tabele, alineje, različne naslove in velikosti pisave.

 

Ne pretiravajte s podatki o svoji izobrazbi.

Če ste dosegli VII. ali višjo stopnjo izobrazbe, lahko izpustite srednjo in osnovno šolo. Poleg leta zaključka in institucije vključite samo informacije, ki vas močno dvignejo v očeh kadrovika (npr. Prešernova nagrada za diplomsko delo).

 

Ne pošiljajte informacij, ki niso bile zahtevane.

Če kadrovik od vas v zaposlitvenem oglasu ali osebnem kontaktu ni zahteval informacij o vaši pričakovani plači, pisnih dokazil oziroma izjav, referenc, potem vam jih ni treba prilagati prijavi. Ne navajajte spola, teže, religije, zakonskega stanu, števila otrok, pričakovane plače, prejšnjih plač ali družbenih interesov.

 

Ne omenjajte svojih nevarnih, ekstremnih hobijev.

Kadrovik ne bo preveč navdušen nad osebo, ki prisega na »base jumping« in ima zgodovino poškodb iz hitrostnega gorskega kolesarstva.

 

Ne pišite o svojem zdravju in videzu.

Razen seveda, če sta povezana z delom, za katerega se potegujete.

 

Ne uporabljajte dragih vezav ali map s svojimi predstavitvami.

Pozabite na okrašen, dišeč papir, CV v desetih barvah. Ne uporabljajte pretirano debelega papirja.

 

Pisanje življenjepisa na roko?

Če podjetje izrecno ne zahteva ročno napisane prošnje, potem raje uporabite računalnik, dober tiskalnik in kakovosten papir. Saj nočete izgubiti možnosti intervjuja zato, ker, recimo, delodajalcu ni všeč vaša pisava?

 

Pošiljanje prošenj prek interneta.

Če prošnjo pošiljate prek elektronske pošte, potem svoj življenjepis v Wordovi datoteki dodajte v prilogi sporočila. Nekateri delodajalci zaradi nevarnosti virusov ne bodo odpirali vaših priponk, zato vaš življenjepis prekopirajte še v okno sporočila (pod spremno pismo).

 

Pozor!

Če oddajate svoj življenjepis prek spletnih kadrovskih portalov, kakršen je http://www.mojedelo.com/delo/, ga pred prijavo dobro preglejte. Veliko iskalcev se ne zaveda, da kadroviki spletni življenjepis obravnavajo z enako resnostjo kot »klasični« življenjepis na papirju. Pogosto oddajo pomanjkljiv spletni življenjepis, poln pravopisnih napak, kar jih običajno stane povabila v ožji izbor kandidatov.

 

(Aleš Zaletel)

 

 

Si našel-a iskano informacijo?

X